Spamfilter Spamassassin

Uw mailaccounts hebben de beschikking over een spamfilter.
U vind dit in uw C-panel onder de knop 'Apache Spamassassin'

In het Spamassassin menu kunt u verschillende zaken instellen

1. Dient om het filter in te schakelen. Standaard staat dit uit.

2. Bepaalde de score. Het spamfilter werkt met strafpunten voor email. Zo geeft het bijvoorbeeld strafpunten als een onderwerptitel alleen uit hoofdletters bestaat. Hoe lager u de score zet hoe eerder dus email als spam wordt aangemerkt.
We adviseren u dit op '4' te zetten. Dit lijkt een veilige waarde waarbij weinig echte mail als spam wordt aangemerkt (false positives).

3. Standaard markeert het filter alleen de als spam aangemerkte email met '***spam***' of een vergelijkbare string in de onderwerpregel als de mail wordt afgeleverd.
Zo kunt u de instellingen testen zonder mail kwijt te raken. Of u kunt in uw mailprogramma een filter instellen die alle mail met deze string automatisch verplaatst naar een aparte map.

4. De instelling zet automatisch de als spam aangemerkte email in een aparte map voor u.
Let op dat u deze map regelmatig leegt want dit dit het filter niet voor u. Als de map niet regelmatig geleegd wordt loopt uw mailbox vol en kunt u geen email meer ontvangen.